Hosting af it

Hvad er hosting?

Hosting kan defineres som “En metode til at have hele eller dele af sin IT-løsning i et eksternt datacenter, og hvor forbindelsen til IT-løsningen opnås over internet, helt uafhængigt af geografi” (Kilde: PkData). Det betyder, at man ved hjælp af hosting af IT kan få adgang til IT opgaverne hvor som helst og når som helst. Man skal blot have en internet forbindelse.

Fordele med hosting

Fordelene med hosting er helt klart, at man kan have adgang til IT opgaverne, uden at det er nødvendigt at man er fysisk til stede på arbejdspladsen. Hvis det f.eks. kniber med ressourcer, IT medarbejderne eller kapacitet, så kan man også få en virksomhed til at være vært for ens IT løsninger (det kan man f.eks. ved Host Nordic). Man kan udvide disse IT løsninger alt efter behov, og det er ikke nødvendigt at investere i en ny teknologi eller opsætning. Derudover kan man også få en backup af dataerne, hvilket øger datasikkerheden. Så hvis man vil optimere IT arbejdet, er det en stor fordel at anvende hosting af IT.

Webhosting

Webhosting fungerer således, at man har en fysisk server, som kun benyttes af en person (f.eks. virksosmhedsejeren). Det er på denne server at websitet ligger og alle tilhørende data. Der findes dog flere typer af webhosting. Man kan også få en anden løsning inden for webhosting, hvor man vælger en virtuel server frem for en fysisk server. Her fungerer det således, at man deler denne virtuelle server med andre, men hvor hjemmesider, data og filer holdes adskilt fra andre brugere.

Data altid i sikre hænder

Hvis man overvejer hosting af it, kan man med fordel anvende dem af Host Nordic. Hos Host Nording er ens data altid i sikre hænder, og når man køber en IT løsning hos Host Nordic får man også driftssupport, en garanteret oppetid på 99,5%, fuld daglig backup af de seneste 14 dage, overvågning 24/7 samt MS Forefront antivirus.