Telefonens historie

Fakta fra telefonens historie

>Telefonen er en af de opfindelser, der har forandret vores verden. Fra fastnet til mobil med plads i lommen, har telefonen været en del af vores hverdag i næsten 150 år.

I dag har mange altid en mobiltelefon i nærheden, og tænker ikke på det århundrede, der gik fra opfindelsen af den første telefon til smartphones kunne købes i lommestørrelse. Telefonens rejse er en forrygende kultur- og udviklingshistorie, der har ændret drastisk på vores måde at tale sammen på.

Ifølge historiebøgerne blev den første telefon opfundet tilbage i 1871 af en italiener, som dog ikke tog patent, så i 1876 fik den skotsk-amerikanske Aleksander Graham Bell patenteret telefonen.

Telefon er dannet af ordene tele “fjern” og phone “lyd, stemme”. Allerede i 1877 kom de første telefoner til Danmark, og i 1881 blev den første offentlige telefoncentral i København oprettet. Den bestod af 22 abonnenter, som blev frarådet at føre private samtaler, da telefonen kun skulle bruges til seriøse anliggender. Der gik dog en del tid før landet blev bundet sammen af telefonnet, og alle fik råd til den nye opfindelse. I 1900 havde 25.000 danskere en telefon, i 1950 var tallet oppe på 60.000. I en lang periode efter 2. verdenskrig var telefoner en mangelvare, og 80.000 danskere stod på venteliste i op til 7 år. Men så begyndte det at gå stærkt, og i 1985 var 2,5 millioner af os blevet telefonejere.

Se priserne på onerepair.dk

Mobiltelefonens fremmarch

Siden 1990’erne har der været fart på mobilens udvikling. Både vægten og prisen styrtdykkede, og i 1995 var der mere end en million mobiltelefonejere på verdensplan, dog stadig forsvindende få i forhold til i dag. I dag bruger 96 procent af danskerne en mobiltelefon.

Mobilreparation

Med alle de telefoner på markedet, er der naturligvis også brug for at få dem repareret, søg for eksempel Samsung reparation eller mobilreparation, så gør som tusindvis af andre – vælg Onerepair.dk.